Büyükelçiler Karadeniz Mutfağında

Büyükelçiler Karadeniz Mutfağında

Brezilya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Demokratîk Kongo, Pakistan, İzlanda, Kazakistan Büyükelçileri ve eşleri Ankara Sheraton Hotelde düzenlenen Karadeniz Yemeklerinin yer aldığı “Cooking Class” etkinliğine katıldı. 

Ankara Sheraton Hotel Genel Müdürü Ali Sarı ‘nın ev sahipliğinde ve Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Fulya Sağlık ile Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açiköz’ ün işbirliğiyle Karadeniz Yemeklerinin yer aldığı Cooking Class gerçekleşti. 

Karadeniz’in geleneksel meşhur lezzetlerinden Kuymak, Hamsi kuş ve hamsili pilav Samsun’dan gelen aşçılar tarafından, Büyükelçi eşlerine demonstre edildi. 

Büyükelçi eşleri şefleri ilgiyle izleyip, onlarla birlikte öğrendiklerini tatbik etti. Daha sonra da bu lezzetleri tatdılar.

Karadeniz’e çıkan hamsiyi çok sevdiklerini, hamsili pilavı ilk kez yediklerini belirten Büyükelçi eşleri, evlerinde de öğrendikleri Karadeniz yemeklerini hazirlayacaklarını ifade etti. 

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası’nın destekleri ile gerçekleşen, Sheraton Ankara Hotel & Convention Center’ da 15 Aralık 2019 tarihine kadar devam eden Karadeniz Yemekleri Haftasında Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Fulya Sağlık açıklmada bulundu.  

Türk mutfağının dünyada tanınırlığının artması için diplomatik misyona bu tarz etkinlikler düzenlediklerini belirten Dr. Fulya Sağlık “Dünyada Gastronomide üç ilimiz;  Gaziantep, Hatay ve bu yıl Afyon UNESCO listesinde, bizim bir çok ilimiz bence UNESCO’ya girmeyi hak ediyor. 


Yakın gelecekte Karadeniz yemeklerinin de UNESCO listesine dahil edileceğini ümit ediyorum. Türkiye’de olduğumuz için çok şanslıyız. Ülkemizde zengin, bol, kaliteli ve çok çeşitli sebze ve meyveler, yiyecekler yetişmektedir. 

Bu yiyecekler hijyen kurallarına uygun ortamda ve sağlıklı bir şekilde pişirildiğinde vücut açısından önem teşkil eder. Burada şeflerimizle birlikte hijyen kurallarına uygun mükemmel Sheraton mutfağında lezzetli Karadeniz yemeklerini hep beraber öğrendik, yaptık,tadına baktık. Etkinlik çerçevesi içinde önümüzdeki ay görev süresi dolan ülkemizden ayrılacak olan 

Brezilya Büyükelçi eşi Diva Gradilone, için bir de sürpriz veda partisi gerçekleşti.”dedi

yilmazparlar@yahoo.com

ÖRGÜT BAŞKANLARI ELÇİLER-KONSOLOSLAR GASTRONOMİ